Onze thema's​

Binnen elke categorie kan je kiezen uit verschillende thema’s, van kijken naar en inspelen op kinderen, de speelruimte aanpakken, tieners een plaats geven in de werking , over wonen en leven in het woonzorgcentrum, omgaan met ouders of familie tot een vormingsplan opzetten, stagiairs begeleiden, veranderingen in gang zetten of werken met meerdere generaties.
Een deel van ons aanbod kan je ook digitaal volgen in kleine groepen of individueel. Meer info hierover vind je hier. 

a

Op maat

Net omdat we graag op maat werken, schotelen we je geen overzicht voor van vaste sessies. We stellen ons aanbod voor aan de hand van voorbije projecten of we laten de deelnemers zelf aan het woord. Zo willen we je warm maken om met ons in zee te gaan. Vind je in dit overzicht een thema, aanpak of inhoud die past bij jouw organisatie, aarzel dan niet ons te contacteren, zodat we jouw vraag kunnen oMvormeN tot …

aa
  • Een korte inspirerende vorming van een halve of een hele dag voor teams of groepen medewerkers uit de kinderopvang, de ouderenzorg of de thuiszorg.

  • Een traject van 4 of meer halve dagen voor teams of groepen medewerkers uit de kinderopvang, de ouderenzorg of de thuiszorg.

  • Langere trajecten omdat we daar onze visie ten volle kunnen realiseren. Optimaal gaan deze trajecten door op de werkvloer, zodat we aan de slag kunnen gaan met het team, met kleine groepjes medewerkers en/of met de verantwoordelijke. Daarnaast bieden we ondersteuningsmateriaal waarmee een verantwoordelijke zelf met haar of zijn team aan de slag kan gaan. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden: digitaal of in een pakketje, met of zonder ondersteuning van ons …

Ken jij het Vormingsfonds?

Het VVSG Vormingsfonds biedt opnieuw gratis vormingen aan voor kinderdagverblijven, diensten voor opvanggezinnen, buitenschoolse kinderopvang, woonzorgcentra, diensten voor thuiszorg én voor de andere diensten, georganiseerd door een lokaal bestuur.
Hieronder vind je een volledig overzicht van alle vormingen die we binnen de verschillende Vormingsfondsen aanbieden. 

 

Nog meer info vind je op de website van het Vormingsfonds

Om de juiste vorming te vinden, filter je best op thema. Dat vind je hieronder telkens terug na de titel van de vorming.

 

aa
Taalbeleid1

Vormingsfonds Kinderopvang

Dit vormingsfonds richt zich tot alle medewerkers van kinderdagverblijven, buitenschoolse kinderopvang of diensten voor onthaalouders, georganiseerd door een lokaal bestuur of zorgbedrijf.

Cartoon4

Vormingsfonds Ouderenzorg

Dit vormingsfonds richt zich tot alle medewerkers van woonzorgcentra, georganiseerd door een lokaal bestuur of zorgbedrijf.

Peterschap

Vormingsfonds Focus op talent

Dit vormingsfonds richt zich tot alle medewerkers en leidinggevenden van een lokaal bestuur of zorgbedrijf.

Nu al een vormingsvraag?

Contacteer ons en wij helpen jou(w) vormingen te ontdekken en uit te werken!

Ons vormingsaanbod

Kinderparticipatie

Blended Learning

Tijdens de Corona-epidemie waren we verplicht om een groot deel van ons aanbod online aan te bieden. We maakten daarbij onder andere gebruik van een leerplatform. Nu de grootste Corona-dreiging voorbij is, is het leerplatform een blijvertje en krijgt het een steeds grotere plaats in ons aanbod.

Omvoming achtergrond2

Spelen

Spelen zit in elke vezel van kinderen. Zij beleven deze speelsheid ten allen tijden: bij het plezier maken, het bevatten van de wereld, het aanpakken van hindernissen, het leren uiten van hun gevoelens …

pexels-photo-3931512

Werk maken van teams

Het team én de verantwoordelijken vormen samen de motor om verandering waar te maken.  Met een aantal specifieke teamthema’s laten we de motor nog beter draaien.

Uitdagendspel8

Pedagogisch handelen

Een kwaliteitsvolle werking, waar kinderen én begeleiders zich goed voelen, richt zich op de mogelijkheden en interesses van alle kinderen. Op deze manier kunnen zij zich maximaal ontplooien …