Spelen met kinderen van
0 tot 12 jaar

We pakken alle speelthema’s aan binnen ons aanbod: speelorganisatie, speelruimte, speelimpulsen, inspelen op kinderen vanuit de ervaringsgebieden … Hieronder vind je een greep uit voorbije vormingen en trajecten rond het thema “Spelen” 

1

Opleiding “Speelexpert baby’s en peuters”

Met deze opleiding, die we organiseren samen met Speelmakers dompelen we je onder in de speelwereld van baby’s en peuters. We bundelen al onze kennis en tools in dit unieke totaalpakket.

Speelvisie en inrichting_KOTurnhout19_2

Traject speelvisie en speelruimte – Kinderopvang Turnhout

Een grote verbouwing en herverdeling van de locaties vormden de aanleiding tot dit traject. Op een Kinderopvangcaravan hadden de kinderbegeleiders van Slabbers en co en Het Lindeke zich al laten inspireren door oMvormiNg en een vervolg voor het volledige team van de Turnhoutse kinderopvang kon niet ontbreken …

1

Traject Speelkansen benutten Heusden-Zolder

Gedurende verschillende halve dagen zochten we samen met de teams van de 5 locaties voor buitenschoolse kinderopvang in Heusden-Zolder naar mogelijkheden om het open speelaanbod ten volle te realiseren. We vertrokken met het uitwerken van een gezamenlijke speelvisie…

a

Vind je dit uitnodigend? Contacteer ons …

Speelhoeken_CKO Hopsassa

Speeleilanden-(s)hopping

Speelhoeken? Wij spreken liever van speeleilanden, want kinderen kunnen zo van de ene speelervaring naar de andere ‘hoppen’.

Bij CKO Hopsassa kinderopvang in Asse hebben we met kinderbegeleiders van 0-12 jaar gewerkt aan hun speelhoeken. We bekeken samen hoe we de ruimte kunnen invullen met speeleilanden, materiaal en extra speelkansen waar kinderen intens kunnen spelen en er geen speelchaos heerst.

Boenk_workshop

Spelen met de ervaringsgebieden

Spelen met de ervaringsgebieden, dat is wat we deden in  kinderdagverblijven in Landen, Hoeilaart en Nazareth.

We lieten ons voor deze sessie inspireren door de activiteiten en filmpjes van Speelbank.be.
In de voormiddag ontdekten de kinder begeleiders en hun verantwoordelijken welke sleutelervaringen kinderen allemaal moeten opdoen om maximale ontplooiingskansen te krijgen. Ze onderwierpen dan de eigen werking aan een kritisch onderzoek a.d.h.v het evaluatiekwadrant.

Impulsenbattle_19

Speelimpulsen

In verschillende buitenschoolse kinderopvang initiatieven daagden we de kinderbegeleiders uit in een impulsenbattle…

Uitdagendspel18

Avontuurlijk spelen

Dit voorjaar ging de VVSG Kinderopvangcaravan voor kinderbegeleiders van opvang van schoolgaande kinderen door het land trekken.

Nu al een vormingsvraag?

Contacteer ons en wij helpen jou(w) vormingen te ontdekken en uit te werken!