Pedagogisch handelen bij kinderen van
0 tot 12 jaar

Kijken naar kinderen, nog meer inzetten op de verschillende dimensies van de Memoq, een tienerwerking uitbouwen of een kinderparticipatietraject opzetten, maar ook een goede aanpak zoeken om agressie in de groep te verminderen of om ouders een plaats te geven in de kinderopvang, dat zijn de thema’s die we de voorbije jaren op het programma hadden staan.

Artikel_baby3

Werk maken van educatieve ondersteuning

Ook in 2021 stappen we mee aan boord van het project “Trofee. Samen sterk in de kinderopvang” van Steunpunt Kinderopvang.

Ouderbetrokkenheid_18


Ouderbetrokkenheid

Met Playmobilpopjes spelen? Ja hoor, zo kan je laten zien wat volgens jou de plaats van ouders is binnen jouw kinderopvang: mogen ze binnen en zo ja, tot waar?

Kijken naar kinderen_UGent


Kijken naar kinderen

Kijken naar en inspelen op kinderen op basis van de ervaringsgebieden was het thema van twee studiedagen van de kinderdagverblijven van de UGent.

pexels-photo-1560932 (1)

Traject Werk maken van de educatieve dimensie

In opdracht van het Steunpunt Kinderopvang van VVSG begeleidt oMvormiNg, samen met Speelmakers 16 opvanginitiatieven uit de openbare sector… 

a

Vind je dit uitnodigend? Contacteer ons …

WB_BT_DVOStabroek

Welbevinden en betrokkenheid

Welbevinden en betrokkenheid van kinderen kent geen geheimen meer voor deze groep onthaalouders uit Stabroek en Hoevenen

Ikbijtniet_Kortenaken_19_3

Ik bijt niet!

Samen met een team kinderbegeleiders van IBO Kortenaken stonden we gedurende 2 halve dagen stil bij agressief gedrag van kinderen: soorten, oorzaken en vooral hoe gaan we ermee om in onze opvang. Uiteraard vertrokken we van verschillende kindergroepen. 

Pedagogisch coach

Pedagogische coaches

Met de opleiding Speelexpert baby en peuter die we samen met Speelmakers aanbieden, hebben we veel interessant en bruikbaar materiaal samengebracht op een leerplatform. Hiermee kunnen ook pedagogisch coaches aan de slag met teams van kinderbegeleiders of met onthaalouders., pedagogisch gaan ondersteunen.

Een vormingsvraag?

Aarzel niet en contacteer ons met al je vragen over vormingen en ons aanbod...