Vormingsfonds Ouderenzorg

Dit vormingsfonds richt zich tot alle medewerkers van woonzorgcentra, georganiseerd door een lokaal bestuur of zorgbedrijf.

Cartoon4

Generaties op de werkvloer – Succesvol samenwerken

In deze sessie kijken we door de ‘generatiebril’. De verschillen tussen de generaties hoeven niet noodzakelijk te leiden tot conflicten of misverstanden. Belangrijk is om elkaars generatie beter te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan, zodat er (opnieuw) respect en samenwerking kan ontstaan tussen de verschillende generaties op de werkvloer.

Wij werken graag samen, jij ook? – Succesvol samenwerken

Covid 19 verplichtte ons soms om anders te gaan samenwerken. De aanleiding was niet OK, maar de manier van werken was voor sommigen wel fijn. We kregen andere teams, sprongen voor elkaar in, iedereen trok mee aan de kar … Met andere woorden: we waren een écht team. Tijdens dit traject gaan we aan de slag hiervan het “nieuwe normaal” te maken.

Familie mee aan boord!? – Koesteren van mantelzorgers

Elke bewoner brengt zijn familie mee. De overgang naar een WZC, DVC of AW is ook voor familie een ingrijpende gebeurtenis. Ook zij zitten met vragen, twijfels en bedenkingen. Gaan we hier niet mee aan de slag dan kan dit de relatie verzuren. Tijdens deze sessie gaan we op zoek naar hoe ook familie bij jullie een plaats kan krijgen en hoe we verzuurde relaties anders kunnen bekijken en aanpakken.

Mentoropleiding Zorgberoepen – Mentoropleiding

Deze mentoropleiding biedt inzicht in jouw coachende rol als mentor en versterkt je in een aantal belangrijke competenties die je nodig hebt voor een goede begeleiding. De opleiding is ook een leerrijke uitwisseling van concrete ervaringen van mentoren onderling. We komen ter plaatse of bieden deze opleiding online aan.

 

Vind je dit uitnodigend?

Aarzel niet en contacteer ons. Wij helpen jou(w) vormingen te ontdekken en uit te werken!