VVSG Vormingsfonds 

biedt sinds dit jaar ook gratis vormingen aan voor woonzorgcentra, georganiseerd door een lokaal bestuur.

Ons aanbod binnen dit Vormingsfonds vind je terug op de website van het Vormingsfonds maar ook hier. We bieden zowel vormingen inhouse als  online aan. Bij deze laatste vormingen begeleiden we jou en jouw team op afstand, volledig Coronaproof, maar even interactief en gericht op blijvende veranderingen als onze live opleidingen.

Je kan een aanvraag doen tussen november 2020 en eind mei 2022. Hoe je dit best doet, vind je via “Hoe werkt het?

Ouderenzorg

Generaties op de werkvloer 

In deze sessie kijken we door de ‘generatiebril’. De verschillen tussen de generaties hoeven niet noodzakelijk te leiden tot conflicten of misverstanden. Belangrijk is om elkaars generatie beter te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan, zodat er (opnieuw) respect en samenwerking kan ontstaan tussen de verschillende generaties op de werkvloer.

Ervaringen

Fiche Vormingsfonds – Omvorming – Generaties op de werkvloer

Familie mee aan boord 

Elke bewoner brengt zijn familie mee. De overgang naar een WZC, DVC of AW is ook voor familie een ingrijpende gebeurtenis. Ook zij zitten met vragen, twijfels en bedenkingen. Gaan we hier niet mee aan de slag dan kan dit de relatie verzuren. Tijdens deze sessie gaan we op zoek naar hoe ook familie bij jullie een plaats kan krijgen en hoe we verzuurde relaties anders kunnen bekijken en aanpakken.

Ervaringen

Fiche Vormingsfonds – Omvorming – Familie mee aan boord

Wij werken graag samen, jij ook? 

Covid 19 verplichtte ons soms om anders te gaan samenwerken. De aanleiding was niet OK, maar de manier van werken was voor sommigen wel fijn. We kregen andere teams, sprongen voor elkaar in, iedereen trok mee aan de kar … Met andere woorden: we waren een écht team. Tijdens dit traject gaan we aan de slag hiervan het “nieuwe normaal” te maken.

Ervaringen

Fiche Vormingsfonds – Omvorming – Wij werken graag samen

Hallo motivatie, waar ben je? 

Doe je in je job iedere dag datgene wat je graag doet, datgene waar je goed in bent of datgene wat je aankan? Dat zijn de vragen waarvan we vertrekken in deze sessie rond gemotiveerd aan de slag gaan en blijven.

Fiche Vormingsfonds – Omvorming – Hallo motivatie

Mentorenopleiding 

Online of ter plaatse

Deze mentoropleiding biedt inzicht in jouw coachende rol als mentor en versterkt je in een aantal belangrijke competenties die je nodig hebt voor een goede begeleiding. De opleiding is ook een leerrijke uitwisseling van concrete ervaringen van mentoren onderling.

Ervaringen

Fiche Vormingsfonds – Omvorming – Mentoropleiding ouderenzorg