Spelen met de ervaringsgebieden

Spelen met de ervaringsgebieden, dat is wat we deden in  kinderdagverblijven in Landen, Hoeilaart en Nazareth.

Ervaringsgebieden_moodboard_18

We lieten ons voor deze sessie inspireren door de activiteiten en filmpjes van Speelbank.be.
In de voormiddag ontdekten de kinderbegeleiders en hun verantwoordelijken welke sleutelervaringen kinderen allemaal moeten opdoen om maximale ontplooiingskansen te krijgen. Ze onderwierpen dan de eigen werking aan een kritisch onderzoek a.d.h.v het evaluatiekwadrant.

In Landen gingen we in de namiddag nog een stapje verder en we inspireerden de kinderbegeleiders met een impulsenbattle, frisse ideeën rond buitenspelen, leren spelen vanuit een aanleiding en een heleboel tips rond de binnenruimte. Dit alles werd omgezet in verschillende actieplannen voor de huidige locatie én voor de nieuwe locatie, die begin 2020 is opengegaan.

Ik ga vanaf nu veel meer meespelen met en kijken naar de kinderen.

Één van de deelnemers op Facebook:

Op Boenk! – Beurs voor ontmoeten, ervaren en netwerken in de kinderopvang (Kind en Gezin, ’t OpZet, VoorZet en Unizo) en op de Kinderopvangcaravan Baby’s en Peuters (VVSG)gaven we eveneens de korte workshop “Spelen met de ervaringsgebieden”: hoe kunnen we met onze activiteiten, materialen, speelruimte en speelimpulsen aan jonge kinderen rijke ervaringen aanbieden binnen de 4 ervaringsgebieden van de MemoQ?

Vind je dit uitnodigend?

Aarzel niet en contacteer ons. Wij helpen jou(w) vormingen te ontdekken en uit te werken!