Veranderingsprocessen begeleiden

“Zacht veranderen” van Rogier Guns is een praktisch boek vol tips en inspiratie om veranderingen in organisaties concreet en met succes door te voeren. Wij voelden ons alvast geïnspireerd!

unnamed

We gaan dan ook aan de slag met een aanbod om alle medewerkers, van onder tot boven, vaardigheden en inzichten mee te geven om beter te kunnen omgaan met grote en kleine veranderingen in hun organisatie en er vooral samen aan te gaan staan!

We konden dit reeds in de praktijk vorm geven in opdracht van vzw Vorm. De volledige ploeg van een woonzorgcentrum en het voltallige personeel van een gemeentebestuur liet zich onderdompelen in het veranderverhaal.

Veranderingen3

Maar ook samen met verantwoordelijken in de thuiszorg zochten we naar tips om in te spelen op de veranderings-bereidheid (WILL) en het veranderingsvermogen (SKILL) van de verzorgenden tijdens een veranderingsproces. Sommigen van hen kan je delegeren, anderen moet gecoacht of geïnstrueerd worden, sommigen moeten misschien zelfs geconfronteerd worden

We dachten ook na hoe we het team konden plaatsen in één van de 7 veranderingsstadia en hoe we ervoor konden zorgen dat ze met z’n allen in het laatste stadium terecht komen.

Vind je dit uitnodigend?

Aarzel niet en Contacteer ons. Wij helpen jou(w) vormingen te ontdekken en uit te werken!